Krabí salsa s rajčatovým sorbetem
Suroviny
- 100 g Cukr krupice
- 400 g Krabí maso mražené
- 100 ml Voda pitná
- 100 ml Limetková šťáva
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Sezam - semena
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 3 ks Avokádo
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Tymián čerstvý
- 0.5 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 kg Rajčata
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1002 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1529.4 mg
- Vláknina 32102.8 mg
- Vitamín A 32102.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.1 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krabí maso uvaříme ve vodě. Poté v misce smícháme vydlabanou dužinu z avokád, uvařené, nakrájené krabí maso, nadrobno nakrájenou chilli papričku a jarní cibulky, posekaný koriandr, sezamová semínka, osolíme, opepříme a pořádně promícháme. V jiné misce smícháme olej, rozmačkaný zázvor, med a limetkovou šťávu a touto zálivkou přelijeme směs a zamícháme. Podáváme s rajčatovým sorbetem.
-
2
Rajčatový sorbet s tymiánem [53486]:
-
3
Do hrnce dáme vodu a cukr a vaříme 20 minut. Poté necháme cukrový sirup vychladnout. Mezitím dáme do jiného hrnce rozehřát olej, do kterého dáme nadrobno nakrájenou cibuli, pomerančovou kůru, tymián, bazalku a polovinu nakrájených rajčat a vaříme 10 minut do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme zbytek nakrájených rajčat, sůl a cukrový sirup. Všechno spolu pořádně smícháme, poté propasírujeme přes cedník a dáme na 10 minut do strojku na zmrzlinu. Nakonec sorbet dáme na 2 hodiny do mrazáku.