Kečup z hub
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 2 g
- Sodík 2452 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1668.5 mg
- Vláknina 12586.5 mg
- Vitamín A 12586.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme pokrájené žampiony a posypeme solí. Necháme je 24 hodin stát a občas je promíchneme. Do hrnce dáme pokrájenou malou cibuli, odstáté žampiony, hřebíčky, pepř celý, nové koření, ocet, sójovou omáčku a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme při mírné teplotě 60 minut, dokud nezůstane asi 400 ml tekutiny. Směs protlačíme přes cedník. Přidáme brandy. Přes mušelín do sterilizované láhve přelijeme kečup. Uzavřeme a uložíme do ledničky.