Salát z melounu a krevet
Suroviny
- 500 g Avokádo
- 70 g Salát hlávkový
- 300 g Krevety tygří - loupané
- 60 g Šalotka
- 40 ml Olej olivový
- 700 ml Voda pitná
- 20 ml Ocet vinný
- 150 ml Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kg Meloun Cantaloupe
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 25 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 65.5 mg
- Draslík 918.4 mg
- Vláknina 14524.8 mg
- Vitamín A 14524.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Meloun oloupeme, rozkrájíme na osminky, vykrojíme semínka a meloun nakrájíme na plátky. Avokáda vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Krevety očistíme, vložíme do vroucí vody a uvaříme. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Šalotky nakrájíme nadrobno.
-
2
Na zálivku smícháme smetanu s olejem, octem, šalotkou, cukrem, pepřem a solí. Mísu vyložíme listy salátu, vložíme meloun, avokádo, krevety a přelijeme zálivkou. Před podáváním necháme vychladit.