Salát z melounu a krevet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Avokádo
  • 70 g Salát hlávkový
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 60 g Šalotka
  • 40 ml Olej olivový
  • 700 ml Voda pitná
  • 20 ml Ocet vinný
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kg Meloun Cantaloupe
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 65.5 mg
  • Draslík 918.4 mg
  • Vláknina 14524.8 mg
  • Vitamín A 14524.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Meloun oloupeme, rozkrájíme na osminky, vykrojíme semínka a meloun nakrájíme na plátky. Avokáda vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Krevety očistíme, vložíme do vroucí vody a uvaříme. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Šalotky nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Na zálivku smícháme smetanu s olejem, octem, šalotkou, cukrem, pepřem a solí. Mísu vyložíme listy salátu, vložíme meloun, avokádo, krevety a přelijeme zálivkou. Před podáváním necháme vychladit.

Komentáře k receptu