Pečený rostbíf s bylinkovou remuládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 40 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 142.5 mg
- Draslík 786.8 mg
- Vláknina 274.3 mg
- Vitamín A 274.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnec očistíme a ostrým nožem odstraníme vrchní blány. Maso stáhneme tenkým provázkem pro udržení tvaru.
-
2
Na marinádu otrháme z rozmarýnu jednotlivé jehličky a v nerezové misce smícháme s olejem, pepřem, solí a hořčicí. Touto směsí potřeme maso ze všech stran, odložíme na chladném místě a necháme marinovat min. 2 hodiny.
-
3
Poté rozpálíme pánev a maso zprudka po obou stanách opečeme. Přemístíme do porcelánové mísy a v troubě předehřáté na 160°C pečeme ca 50-60 minut pro úpravu medium. Po vyjmutí odstraníme provázek a necháme vychladnout.