Ovocný sýr z kdoulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 189 g
- Tuky 2 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 423.6 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kdoule nakrájíme, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a povaříme 40 minut, dokud se ovoce nerozvaří. Poté scedíme tekutinu, dužinu vrátíme zpět do hrnce a přisypeme cukr. Dáme zpět na plotnu a zahříváme 10 minut. Poté zahříváme další hodinu, dokud dužina nezhoustne.
-
2
Nakonec hmotu nalijeme do misek a přikryjeme pečícím papírem. Necháme nejméně týden dozrát.