Těstovinový salát s kuřecím masem a hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 350 g Těstoviny Fusilli
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 35.5 mg
  • Draslík 300.2 mg
  • Vláknina 9253.8 mg
  • Vitamín A 9253.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout.

  • 2

    Kuřecí prsa vložíme do pánve, zalijeme studenou vodou a zvolna asi 8min doměkka povaříme. Necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky. Přidáme k těstovinám.

  • 3

    Hrušky rozpůlíme, odstraníme jadřince, nakrájíme na kousky a spolu s na kolečka nakrájenými cibulkami a opraženými mandlemi vmícháme do těstovin.

  • 4

    Sýr se zakysanou smetanou rozmixujeme se studenou vodou na hladkou kaši, ochutím solí a pepřem.

  • 5

    Nalijeme na salát a zlehka promícháme.

Komentáře k receptu