Opečené mleté slepičí plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 43 g
- Sodík 432 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 286.9 mg
- Draslík 450.6 mg
- Vláknina 1234.7 mg
- Vitamín A 1234.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu slepice zbavíme kůže, vykostíme a maso dvakrát umeleme. Vepřový bok bez kůže a kostí nahrubo nasekáme, žemli nakrájíme na plátky a zalijeme mlékem.
-
2
V míse smícháme slepičí a vepřové maso s namočenou žemlí a žloutky, přidáme sůl a nastrouháme muškátový oříšek, vše promícháme a přeneseme na vál. Na vále směs zahustíme strouhankou, dobře prohněteme a vytvarujeme 6 oválných plátků, které pak v rozpáleném sádle na pánvi opečeme dočervena.
-
3
Plátky podáváme jak teplé, tak studené.