Fenyklový salát s fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 39 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 31.9 mg
- Draslík 877.7 mg
- Vláknina 11657.2 mg
- Vitamín A 11657.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenykl očistíme a pokrájíme na tenké nudličky. Sýr rozdrobíme. Fazolky necháme uvařit 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Poté slijeme a necháme okapat.
-
2
60 ml oleje, citronovou šťávu a fenykl smícháme dohromady a přikryté necháme marinovat 10 minut.
-
3
Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a opražíme na něm piniové oříšky. K marinované směsi vmícháme fazolky a sýr. Osolíme a opepříme, přimícháme oříšky a můžeme podávat.