Fenyklový salát s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Fazolové lusky zelené
  • 500 g Fenykl sladký - hlíza
  • 45 g Oříšky piniové
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 90 ml Olej olivový
  • 500 ml Voda pitná
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 31.9 mg
  • Draslík 877.7 mg
  • Vláknina 11657.2 mg
  • Vitamín A 11657.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl očistíme a pokrájíme na tenké nudličky. Sýr rozdrobíme. Fazolky necháme uvařit 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Poté slijeme a necháme okapat.

  • 2

    60 ml oleje, citronovou šťávu a fenykl smícháme dohromady a přikryté necháme marinovat 10 minut.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a opražíme na něm piniové oříšky. K marinované směsi vmícháme fazolky a sýr. Osolíme a opepříme, přimícháme oříšky a můžeme podávat.

Komentáře k receptu