Salát ze svíčkové s barevným chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 5 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 354.3 mg
- Vláknina 1356 mg
- Vitamín A 1356 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svíčkovou očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky silné cca 1cm. Z obou stran osolíme, opepříme, vložíme do rozpálené pánve a po obou stranách zprudka opečeme. Poté pokrájíme na nudličky a necháme vychladnout.
-
2
Upravíme na talíře a proložíme krájenými sušenými rajčaty.
-
3
Bílý i zelený chřest spaříme horkou vodou, ve které předem rozpustíme máslo, citronovou šťávu a cukr. Chřest rozdělíme na talíře k masu a vše posypeme strouhaným parmezánem.
-
4
Salát ihned podáváme.