Mozzarella s rozmarýnovým želé a houbami
Suroviny
- 350 g Hlíva ústřičná
- 250 g Jablka
- 20 g Máslo čerstvé
- 200 ml Voda pitná
- 100 ml Ocet vinný
- 100 ml Sherry brandy
- 300 ml Mozzarella
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 3 ks Česnek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 16 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 104.5 mg
- Vláknina 3424.3 mg
- Vitamín A 3424.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Želé připravíme tak, že do hrnce dáme 1 lžíci rozmarýnu, pokrájená jablka, 100 ml vody a vaříme 30 minut. Poté přidáme 1 stroužek česneku, přilijeme ocet a vaříme dalších 5 minut. Nakonec přecedíme a necháme do druhého dne odstát.
-
2
Druhý den želé z cedníku dáme zpět do hrnce, přidáme cukr a 1 lžíci rozmarýnu. Povaříme na prudkém ohni dvakrát po 5 minutách. Nakonec dáme do lednice vychladnout.
-
3
Mezitím dáme do hrnce máslo, nakrájené houby, zbytek rozmarýnu, česnek, citronovou šťávu a 5 minut povaříme. Přilijeme sherry a houby uvaříme. Alkohol se mezitím vypaří. Poté dáme houby na 4 talíře. Do vývaru přidáme 100 ml vody, sůl a pepř a při vysoké teplotě omáčku zredukujeme. Na houby dáme plátek mozzarelly a přelijeme omáčkou a na každou mozzarellu dáme 1 lžíci želé.