Klobásky v županu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 688 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 48 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 103.4 mg
- Draslík 70.9 mg
- Vláknina 6976 mg
- Vitamín A 6976 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku silnou asi 3 mm. Rádýlkem z něj nakrájíme 2 cm široké pásky. Malé (krátké) klobásky zešikma obalíme plátky listového těsta. Poklademe je na plech, potřeme rozšlehaným osoleným vejcem. Polovinu klobásek posypeme nahusto sezameme, druhou polovinu posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
-
2
Klobásky pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut. Podáváme je teplé i studené s pikantní hořčicí, tatarskou omáčkou a kečupem.