Klobásky v županu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 650 g Bavorská grilovací klobása
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Hořčice
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 4 polévková lžíce Omáčka tatarská
  • 4 polévková lžíce Sezam - semena
  • 5 polévková lžíce Pepř 4 barev
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 688 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 103.4 mg
  • Draslík 70.9 mg
  • Vláknina 6976 mg
  • Vitamín A 6976 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku silnou asi 3 mm. Rádýlkem z něj nakrájíme 2 cm široké pásky. Malé (krátké) klobásky zešikma obalíme plátky listového těsta. Poklademe je na plech, potřeme rozšlehaným osoleným vejcem. Polovinu klobásek posypeme nahusto sezameme, druhou polovinu posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.

  • 2

    Klobásky pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut. Podáváme je teplé i studené s pikantní hořčicí, tatarskou omáčkou a kečupem.

Komentáře k receptu