Variace salátů s lososem pečeným v bylinkové krustě
Suroviny
- 400 g Losos - filety
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Sýr Parmezán
- 1 ks Čekanka
- 1 ks Salát kadeřavý
- 1 ks Salát Rosso
- 4 ks Rajčata Cherry
- 1 ks Salát Lollo Biondo
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 plátek Chléb toastový
- 0.2 dl Olej olivový
- 0.5 dl Víno bílé
- 0.2 dl Ocet vinný
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 35 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 53 mg
- Draslík 740.6 mg
- Vláknina 5168 mg
- Vitamín A 5168 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny druhy salátů důkladně propláchneme vodou a necháme okapat. Poté rozdělíme na talíře a naaranžujeme.
-
2
Lososa pokrájíme na plátky široké cca 1 cm. Toastový chléb bez kůrky nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmělníme. Petrželku nadrobno nasekáme, ochutíme solí, pepřem, přimícháme strouhaný parmezán a přidáme toastový chléb. V této směsi obalíme kousky lososa.
-
3
Olivový olej nalijeme do porcelánové zapékací nádoby, vložíme maso a v troubě předehřáté na 160-170°C pečeme cca 10 minut. Mezitím průběžně obracíme. Po vyjmutí necháme okapat.
-
4
Salát doplníme překrojenými cherry rajčátky a plátky pečeného lososa. Přelijeme dresinkem, na který smícháme všechny uvedené ingredience a důkladně promícháme. Ihned podáváme.