Krém jogurtový s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 25 g
- Sodík 47 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 203.1 mg
- Vláknina 3000 mg
- Vitamín A 3000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu mírně vyšleháme, přisypeme vanilkový cukr a ztužovač šlehačky a došleháme na tuhou šlehačku.
-
2
Větší půlku očištěných, omytých borůvek vmícháme do jogurtu. Zlehka přimícháme šlehačku.
-
3
Do vysokých sklenek na stopce rozdělíme připravenou tvarohovou směs s borůvkami. Povrch každé sklenice ozdobíme borůvkami a sladký dezert podáváme.