Rybí paštika s muškátovým oříškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 350 g Maces - nekvašený chléb
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1.5 dl Olej slunečnicový
  • 1.5 kg Filé rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 73.6 mg
  • Draslík 92.6 mg
  • Vláknina 731.5 mg
  • Vitamín A 731.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěné rybí filé omyjeme a rozdrtíme do misky. Přidáme rozemletý maces, potom oloupanou, drobně nakrájenou cibulí. Rozklepneme vejce, muškátový oříšek. Dochutíme solí, pepřem, nakonec vlijeme 1 dl oleje a dobře promícháme.

  • 2

    Vhodný pekáček vymažeme olejem, do kterého vložíme připravenou směs. Pekáček vložíme do předehřáté trouby a při střední teplotě pečeme paštiku dozlatova 35-40 minut.

Komentáře k receptu