Vařené zeleninové čatní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 1 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 849.2 mg
- Vláknina 13839 mg
- Vitamín A 13839 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve oloupeme a nakrájíme rajčata, jablka nakrájíme na kostičky a cibuli na plátky. V hrnci smícháme cibuli, rajčata, jablka, ocet, cukr, rozinky, sůl, hřebíček, zázvor a pepř. Směs vaříme na mírném plameni zhruba 45 minut.
-
2
Nakonec čatní vložíme do předem omytých sklenic a uschováme na chladném a temném místě zhruba 2 měsíce.