Křupavé ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Broskve
  • 60 g Cukr třtinový
  • 100 g Jablka
  • 100 g Mandle
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 g Hrušky
  • 3 ks Banány
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 65.3 mg
  • Draslík 837.7 mg
  • Vláknina 17400 mg
  • Vitamín A 17400 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka, hrušky, broskve omyjeme a nakrájíme na větší kousky, které v misce smícháme dohromady. Banány oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme.

  • 2

    V pánvičce rozehřejeme máslo s třtinovým cukrem. Do pánvičky dáváme smíchané ovoce a zprudka opékáme. Když už máme všechno ovoce opečené, tak vložíme banány a také je opečeme. Nakonec v pánvičce opečeme mandle.

  • 3

    Ještě teplé ovoce rozdělíme do mističek, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, posypeme mandlemi a podáváme.

Komentáře k receptu