Farmářský salát s jogurtovým dresinkem a zastřeným vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 250 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Petržel kudrnka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 ks Salát Rosso
  • 1 ks Salát Polníček
  • 1 ks Salát listový Dubáček
  • 1 hrst Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 612 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 290 mg
  • Draslík 477 mg
  • Vláknina 2321.3 mg
  • Vitamín A 2321.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme postupně vejce. V hrnci přivedeme k varu 0,7 l vody, přidáme ocet a sůl, zmírníme plamen a zvolna spustíme rozklepnuté vejce. Povaříme 5-6 minut, poté zprudka zchladníme studenou vodou, vyjmeme a necháme osušit.

  • 2

    Slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na středním ohni. Všechny druhy salátu důkladně omyjeme, naaranžujeme na talíře, doplníme vejci a posypeme slaninou. Přelijeme dresinkem a dozdobíme cherry rajčátky.

  • 3

    Na dresink rozmícháme jogurt s mlékem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a najemno nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu