Farmářský salát s jogurtovým dresinkem a zastřeným vejcem
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 250 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Petržel kudrnka
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Salát ledový
- 1 ks Salát Rosso
- 1 ks Salát Polníček
- 1 ks Salát listový Dubáček
- 1 hrst Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 31 g
- Sodík 612 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 290 mg
- Draslík 477 mg
- Vláknina 2321.3 mg
- Vitamín A 2321.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme postupně vejce. V hrnci přivedeme k varu 0,7 l vody, přidáme ocet a sůl, zmírníme plamen a zvolna spustíme rozklepnuté vejce. Povaříme 5-6 minut, poté zprudka zchladníme studenou vodou, vyjmeme a necháme osušit.
-
2
Slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na středním ohni. Všechny druhy salátu důkladně omyjeme, naaranžujeme na talíře, doplníme vejci a posypeme slaninou. Přelijeme dresinkem a dozdobíme cherry rajčátky.
-
3
Na dresink rozmícháme jogurt s mlékem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a najemno nasekanou petrželkou.