Kuřecí stehna plněná kaštanovou nádivkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 300 g Vepřová krkovička
  • 350 g Majonéza
  • 150 g Kaštany jedlé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 599 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 133.4 mg
  • Draslík 396.8 mg
  • Vláknina 616.7 mg
  • Vitamín A 616.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nožem nařízneme kaštany a v pekáči s trochou vody je v troubě 10 minut pečeme, pak je oloupeme a uvaříme v páře. Uvařené kaštany nasekáme nahrubo.

  • 2

    Vykostíme 4 velká kuřecí stehna. Vepřovou krkovici nahrubo nasekáme, v míse ji promícháme s bílky, pečenými kaštany a moukou, osolíme, opepříme a dobře prohněteme. Dobře naklepeme a osolíme stehenní řízky. Z masové směsi vytvoříme 4 válečky, které zabalíme do řízků, závitky ovážeme režnou nití.

  • 3

    Kosti s cibulí a bobkový list dáme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvedeme k varu. Do hrnce vložíme připravené stehenní závitky, přikryjeme pergamenovým papírem, stáhneme oheň a necháme je 80 minut při 95°C „táhnout“. Hotové stehenní závitky necháme na prkénku vychladnout, zabalíme je do pergamenu a dáme přes noc do chladničky vychladit.

  • 4

    Druhý den odstraníme nitě, závitky nakrájíme na plátky a podáváme ozdobené majonézou.

Komentáře k receptu