Salsa Tex - Mex

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 25 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 171.6 mg
  • Vláknina 2104.6 mg
  • Vitamín A 2104.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve oloupeme rajčata, která zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme, poté nasekáme očištěný česnek a cibuli najemno. Chilli papričku zbavíme semínek a nasekáme, to samé uděláme s paprikou.

  • 2

    V hrnci smícháme připravená rajčata, česnek, cibuli, papriku a chilli papričku. Přidáme vývar, rajčatový protlak a vaříme na mírném ohni, občas nezapomeneme směs důkladně promíchat.

  • 3

    Po 15 minutách hrnec odstavíme a do vzniklé salsy přimícháme nasekanou petrželovou nať, sůl, pepř a cukr. Počkáme, až bude mít salsa pokojovou teplotu a vložíme jí do chladničky, zhruba na 15 minut, poté ihned servírujeme.

Komentáře k receptu