Ředkvičkové myšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 11 g
- Sodík 993 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 146.3 mg
- Vláknina 2185 mg
- Vitamín A 2185 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z ředkviček odkrojíme nať, dlouhý kořínek ponecháme, bude vypadat jako myší ocásek. V jedné třetině ředkvičky, kde byla nať, začneme nožíkem škrábat, až ředkvičku seškrábneme do špičky, což bude část hlavy s čenichem. Potom špičkou nože nebo zápalkou vyhloubíme důlky pro oči, do kterých vložíme kousky drceného pepře. Nemáme-li drcený pepř, vezmeme kuličky celého pepře a trochu paličkou nadrtíme. Ředkvičkové myšky rozdělíme na talířky, doplníme trojúhelníkem másla, do kterého špičkou nože vyřízneme otvory, aby vypadalo jako ementál, doplníme krajíčkem chleba, solí a podáváme jako veselou snídani.