Ředkvičkové myšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Chléb konzumní
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 240 g Ředkvička
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 993 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 146.3 mg
  • Vláknina 2185 mg
  • Vitamín A 2185 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z ředkviček odkrojíme nať, dlouhý kořínek ponecháme, bude vypadat jako myší ocásek. V jedné třetině ředkvičky, kde byla nať, začneme nožíkem škrábat, až ředkvičku seškrábneme do špičky, což bude část hlavy s čenichem. Potom špičkou nože nebo zápalkou vyhloubíme důlky pro oči, do kterých vložíme kousky drceného pepře. Nemáme-li drcený pepř, vezmeme kuličky celého pepře a trochu paličkou nadrtíme. Ředkvičkové myšky rozdělíme na talířky, doplníme trojúhelníkem másla, do kterého špičkou nože vyřízneme otvory, aby vypadalo jako ementál, doplníme krajíčkem chleba, solí a podáváme jako veselou snídani.

Komentáře k receptu