Rozmarýnové chlebové placky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Droždí sušené
  • 10 g Sůl
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 30 g Rozmarýn čerstvý
  • 15 g Sůl mořská
  • 60 ml Olej olivový
  • 350 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 2451 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 206.7 mg
  • Vláknina 12710 mg
  • Vitamín A 12710 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké míse promícháme mouku se solí a sušeným droždím. Zalijeme vlažnou vodou a důkladně prohněteme. Zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme 30 minut kynout.

  • 2

    Vykynulé těsto znovu důkladně prohněteme, případně zasypeme ještě trochou mouky, aby nelepilo. Z těsta vyválíme asi 2 cm silnou placku, kterou vložíme na plech potřený olejem a necháme znovu 15 minut kynout.

  • 3

    Čerstvý rozmarýn nasekáme najemno, placku potřeme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a hrubou solí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut.

Komentáře k receptu