Caesarovo kuře II (dušené)
Suroviny
- 150 g Játra kuřecí
- 150 g Šunka dušená
- 1000 g Kuře
- 600 g Vepřové maso mleté
- 200 g Majonéza
- 0.75 ml Brandy
- 3 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 3 ks Cibule
- 8 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 4 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 58 g
- Sodík 598 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 252.5 mg
- Draslík 600.6 mg
- Vláknina 1691.8 mg
- Vitamín A 1691.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostičky nakrájíme šunku, očištěná kuřecí játra osušíme a nakrájíme na malé kousky, cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Ze tří vaječných bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Játra umeleme spolu s jednou cibulí, umletou směs promícháme v míse s mletým vepřovým masem, kostkami šunky a s vejcem. Přidáme hladkou mouku, sůl, chilli koření, nastrouhaný muškátový oříšek, brandy a vše spolu dobře promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a směs vytvarujeme do šišky.
-
2
Větší vykuchané, omyté kuře osušíme, rozpůlíme, zbavíme křídel a kloubů a zcela vykostíme. Kosti odložíme stranou. Vykostěné kuře rozložíme na vál, silnější části naklepeme.
-
3
Na kostičky nakrájíme šunku, očištěná kuřecí játra osušíme a nakrájíme na malé kousky, cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Ze tří vaječných bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Játra umeleme spolu s jednou cibulí, umletou směs promícháme v míse s mletým vepřovým masem, kostkami šunky a s vejcem. Přidáme hladkou mouku, sůl, chilli koření, nastrouhaný muškátový oříšek, brandy a vše spolu dobře promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a směs vytvarujeme do šišky.
-
4
Šišku masové směsi zabalíme do vykostěného kuřete, které sešijeme režnou nití a vytvarujeme do podlouhlého válečku, který ovážeme potravinářským provázkem.
-
5
Do velkého kastrolu vložíme kuřecí kosti, druhou cibuli, rozpůlené stroužky česneku a bobkový list, zalijeme 1 litrem vody, přidáme sůl a uvedeme do varu. Vložíme kuře, přikryjeme pergamenovým papírem a necháme při teplotě 95°C 100 minut „táhnout“.
-
6
Hotovou kuřecí roládu opatrně přemístíme na tác, kde jí necháme při pokojové teplotě 6 hodin stydnout, potom jí pevně zabalíme do pergamenu, utáhneme a dáme do chladničky na 12 hodin rozležet.
-
7
Druhý den odstraníme pergamen a provázek s nitěmi, maso nakrájíme na plátky, ozdobíme majonézou a servírujeme s pečivem.