Domácí pomerančový likér

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 850 g Cukr krupice
  • 1.5 l Voda pitná
  • 6 dl Vodka
  • 2.5 kg Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 114 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 454.8 mg
  • Vláknina 12000 mg
  • Vitamín A 12000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 133 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče důkladně omyjeme, oloupeme a kůru nakrájíme na středně velké plátky. Pomerančovou kůru dáme na dno lahve, zalijeme vodkou, přidáme vymačkanou šťávu ze dvou pomerančů. Láhev dobře uzavřeme a necháme 20 dní stát.

  • 2

    Vodu vlijeme do hrnce, přisypeme cukr a přivedeme k varu. Cukr musí být rozpuštěný. Cukrový nálev necháme vychladnout. Pomerančový výluh z lahve scedíme a smícháme spolu s cukrovou šťávou.

  • 3

    Nakonec přecedíme přes plátno.

  • 4

    Čistý pomerančový likér rozlijeme do lahví, dobře uzavřeme a odložíme na studené místo.

Komentáře k receptu