Grilované kuřecí čtvrtky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 651 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 55 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 378 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře rozdělíme na půlky, páteřní kost odsekneme, půlky překrojíme na čtvrtky a lehce naklepeme. U předních čtvrtek křidélka zalomíme dozadu, u zadních nařízneme kyčelní kloub.
-
2
Porce osolíme, potřeme olejem, posypeme grilovacím kořením a na rozpáleném roštu je pečeme na každé straně 10 minut. Při pečení je občas potřeme olejem.