Broskvový kompot ve vinném nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 1 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 783.1 mg
- Vláknina 12002.4 mg
- Vitamín A 12002.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve uvaříme nálev: Do hrnce vlijeme vodu, přidáme cukr krystal a vanilkový cukr. Spolu přivedeme k varu. Hrnec stáhneme ze sporáku, vlijeme víno s citronovou šťávou, vše dobře zamícháme.
-
2
Broskve omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a vyndáme packy. Půlky broskev skládáme do skleníček. Zalijeme horkým nálevem a ihned je víčky uzavřeme.
-
3
V zavařovacím hrnci kompoty sterilizujeme při 85 stupních 20 minut. Vychladlé skleníčky uskladníme na tmavém a chladném místě.