Broskvový kompot ve vinném nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 700 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 2 l Voda pitná
  • 3 dl Víno bílé
  • 4 kg Broskve
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 783.1 mg
  • Vláknina 12002.4 mg
  • Vitamín A 12002.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve uvaříme nálev: Do hrnce vlijeme vodu, přidáme cukr krystal a vanilkový cukr. Spolu přivedeme k varu. Hrnec stáhneme ze sporáku, vlijeme víno s citronovou šťávou, vše dobře zamícháme.

  • 2

    Broskve omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a vyndáme packy. Půlky broskev skládáme do skleníček. Zalijeme horkým nálevem a ihned je víčky uzavřeme.

  • 3

    V zavařovacím hrnci kompoty sterilizujeme při 85 stupních 20 minut. Vychladlé skleníčky uskladníme na tmavém a chladném místě.

Komentáře k receptu