Kapr se studenou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 850 g Kapr obecný
  • 40 g Cukr krupice
  • 80 g Majonéza
  • 120 g Houby nakládané
  • 90 ml Ocet kvasný lihový
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Bobkový list
  • 6 ks Nové koření celé
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 579 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 140.3 mg
  • Draslík 976.1 mg
  • Vláknina 3633.6 mg
  • Vitamín A 3633.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z kapra naporcujeme, pažitku a kerblík nasekáme nadrobno.

  • 2

    V rendlíku přivedeme do varu vodu s cukrem, solí, octem a kořením, stáhneme plamen a na mírném plameni vaříme 10 minut. Do láku vložíme porce kapra a pod poklicí na mírném plameni z každé strany vaříme 5 minut. Rybu z láku opatrně přeložíme do mísy a pod fólií necháme v chladničce vystudit.

  • 3

    V mezičase připravíme omáčku. Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kousky. V misce promícháme scezené nakládané houby, rajčata, bylinky, sůl, pepř a majonézu.

  • 4

    Vychlazeného kapra podáváme s připravenou houbovou omáčkou.

Komentáře k receptu