Kapr se studenou omáčkou
Suroviny
- 850 g Kapr obecný
- 40 g Cukr krupice
- 80 g Majonéza
- 120 g Houby nakládané
- 90 ml Ocet kvasný lihový
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 3 ks Rajčata
- 2 ks Bobkový list
- 6 ks Nové koření celé
- 8 ks Pepř černý celý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 28 g
- Sodík 579 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 140.3 mg
- Draslík 976.1 mg
- Vláknina 3633.6 mg
- Vitamín A 3633.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z kapra naporcujeme, pažitku a kerblík nasekáme nadrobno.
-
2
V rendlíku přivedeme do varu vodu s cukrem, solí, octem a kořením, stáhneme plamen a na mírném plameni vaříme 10 minut. Do láku vložíme porce kapra a pod poklicí na mírném plameni z každé strany vaříme 5 minut. Rybu z láku opatrně přeložíme do mísy a pod fólií necháme v chladničce vystudit.
-
3
V mezičase připravíme omáčku. Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kousky. V misce promícháme scezené nakládané houby, rajčata, bylinky, sůl, pepř a majonézu.
-
4
Vychlazeného kapra podáváme s připravenou houbovou omáčkou.