Salát bramborový s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 12 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 924.5 mg
- Vláknina 12289.8 mg
- Vitamín A 12289.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.
-
2
Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
-
3
Do hrnce vlijeme masový vývar, přivedeme k varu a ztlumíme oheň. Do vývaru přilijeme ocet a 2 lžíce oleje, rozmícháme osolíme a opepříme. Horkým vývarem zalijeme plátky brambor. Lehce promícháme a necháme odležet minimálně 15 minut.
-
4
Na pánev nalijeme olej. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme na olej a přidáme očištěné a pokrájené lišky. Opékáme. Ještě teplé potom přidáme do salátu a lehce zamícháme. Necháme alespoň 15 minut odležet.
-
5
Nakonec salát posypeme nasekaným tymiánem a podáváme.