Mexický salát s osmaženou tortillou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Kapusta kadeřavá
  • 250 g Ředkev
  • 750 g Salát ledový
  • 30 g Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Mango
  • 4 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 3 ks Paprika červená
  • 4 ks Tortilla
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Dýňová semínka
  • 4 polévková lžíce Šťáva z růžových grepů
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1592.8 mg
  • Vláknina 18681.2 mg
  • Vitamín A 18681.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 274.2 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tortilly nakrájíme na tenké proužky, pak postupně dokřupava smažíme v silnostěnné pánvi na silně rozehřátém rostlinném oleji, každou dávku asi 4 minuty. Osmažené proužky tortilly necháme okapat a odložíme.

  • 2

    Na dresink do mixeru vložíme oloupané, vypeckované a na kousky nakrájené mango, nasekaný oloupaný česnek, červené chilli papričky a oloupané šalotky. Přilijeme grapefruitovou a limetkovou šťávu, slunečnicový olej a všechno dohladka umixujeme.

  • 3

    Ve velké míse promícháme na tenké proužky nakrájenou kapustu, ledový salát a červené papriky, dále na malé kousky nakrájené oloupané vypeckované mango, tenké plátky oloupané bílé ředkve, nasekanou červenou cibuli a koriandr, nasucho opražená dýňová semena, sůl a pepř. Salátový základ zalijeme dresinkem a důkladně promícháme, aby všechny složky salátu byly dresinkem obaleny.

  • 4

    Hotový salát rozdělíme na větší široké misky, posypeme osmaženou tortillou a servírujeme.

Komentáře k receptu