Mexický salát s osmaženou tortillou
Suroviny
- 750 g Kapusta kadeřavá
- 250 g Ředkev
- 750 g Salát ledový
- 30 g Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Mango
- 4 ks Šalotka
- 2 ks Chilli paprička
- 3 ks Paprika červená
- 4 ks Tortilla
- 1 ks Cibule červená
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Dýňová semínka
- 4 polévková lžíce Šťáva z růžových grepů
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 14 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1592.8 mg
- Vláknina 18681.2 mg
- Vitamín A 18681.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 274.2 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tortilly nakrájíme na tenké proužky, pak postupně dokřupava smažíme v silnostěnné pánvi na silně rozehřátém rostlinném oleji, každou dávku asi 4 minuty. Osmažené proužky tortilly necháme okapat a odložíme.
-
2
Na dresink do mixeru vložíme oloupané, vypeckované a na kousky nakrájené mango, nasekaný oloupaný česnek, červené chilli papričky a oloupané šalotky. Přilijeme grapefruitovou a limetkovou šťávu, slunečnicový olej a všechno dohladka umixujeme.
-
3
Ve velké míse promícháme na tenké proužky nakrájenou kapustu, ledový salát a červené papriky, dále na malé kousky nakrájené oloupané vypeckované mango, tenké plátky oloupané bílé ředkve, nasekanou červenou cibuli a koriandr, nasucho opražená dýňová semena, sůl a pepř. Salátový základ zalijeme dresinkem a důkladně promícháme, aby všechny složky salátu byly dresinkem obaleny.
-
4
Hotový salát rozdělíme na větší široké misky, posypeme osmaženou tortillou a servírujeme.