Čočkový salát s uzenou makrelou a pomerančem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Řeřicha
  • 50 g Čočka zelená Puy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Makrela uzená
  • 4 ks Pomeranče
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Křen smetanový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 84.4 mg
  • Draslík 955 mg
  • Vláknina 13041.2 mg
  • Vitamín A 13041.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.1 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V malém rendlíku vaříme asi 30 minut doměkka zelenou čočku.

  • 2

    Mezitím uzenou makrelu zbavíme kůže, vykostíme a rozebereme na větší kousky tak, aby nám zůstalo asi 400 g čistého masa. Dále nad miskou oloupeme malé pomeranče včetně blan, které oddělují dílky, a dužinu nakrájíme na malé kousky. Vykapanou šťávu zachytíme do misky.

  • 3

    Na dresink ušleháme slunečnicový olej, smetanový křen a pomerančovou šťávu se solí a pepřem, do hotového dresinku přimícháme slitou uvařenou čočku a necháme 15-20 minut rozležet.

  • 4

    Na misky rozložíme řeřichu, pomerančovou dužinu a kousky makrely. Na tento základ lžící navrstvíme čočku s dresinkem a hotový salát servírujeme.

Komentáře k receptu