Čočkový salát s uzenou makrelou a pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 30 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 84.4 mg
- Draslík 955 mg
- Vláknina 13041.2 mg
- Vitamín A 13041.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.1 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V malém rendlíku vaříme asi 30 minut doměkka zelenou čočku.
-
2
Mezitím uzenou makrelu zbavíme kůže, vykostíme a rozebereme na větší kousky tak, aby nám zůstalo asi 400 g čistého masa. Dále nad miskou oloupeme malé pomeranče včetně blan, které oddělují dílky, a dužinu nakrájíme na malé kousky. Vykapanou šťávu zachytíme do misky.
-
3
Na dresink ušleháme slunečnicový olej, smetanový křen a pomerančovou šťávu se solí a pepřem, do hotového dresinku přimícháme slitou uvařenou čočku a necháme 15-20 minut rozležet.
-
4
Na misky rozložíme řeřichu, pomerančovou dužinu a kousky makrely. Na tento základ lžící navrstvíme čočku s dresinkem a hotový salát servírujeme.