Trhanovské borůvkové lívance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 19 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 166.4 mg
- Draslík 161.9 mg
- Vláknina 7687.5 mg
- Vitamín A 7687.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 776.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme vlažné mléko, vejce, droždí, cukr, sůl a těsto dobře promícháme. Borůvky promyjeme v sítu a necháme je okapat, dáme do mísy a promačkáme s moučkovým cukrem.
-
2
Lívanečník na 4 malé lívance před pečením vytřeme olejem a rozehřejeme na správnou teplotu. Lívancové těsto naléváme malou naběračkou a smažíme dozlatova z každé strany.
-
3
Usmažené lívance rozdělíme na talíře, na každý dáme lžicí kopeček zakysané smetany, na který položíme lžicí kopeček borůvek a podáváme.