Salát z těstovin s mořskými plody
Suroviny
- 50 g Kopr čerstvý
- 50 g Bazalka
- 300 g Mořské plody mix
- 250 g Těstoviny Rigatoni
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Feferony
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 5 polévková lžíce Víno bílé
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 12 g
- Sodík 151 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 338.1 mg
- Vláknina 7298.7 mg
- Vitamín A 7298.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Necháme rozmrazit mořské plody.
-
2
Podle návodu na obalu v osolené vodě uvaříme těstoviny. Pak je scedíme a opláchneme studenou vodou. Necháme je na sítu okapat a vsypeme do misky, přidáme 2 lžíce oleje a 2 lžíce octa.
-
3
Oloupeme cibuli a česnek, nasekáme je nadrobno. Feferonku také nasekáme na malé kousky. Vroucí vodou spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Vydlabeme semínka a dužninu pokrájíme na drobné kousky.
-
4
Zbytek oleje vlijeme na pánev a rozehřejeme. Vhodíme na olej cibuli a česnek. Rozmrazené mořské plody přidáme do pánve. Přidáme sůl, šafrán a kari koření. Dusíme 6 minut, pak přilijeme víno a dusíme další 4 minuty. Odstraníme z plotny.
-
5
Počkáme, dokud plody nevychladnou, pak do nich vmícháme kostičky rajčat a těstoviny. Přidáme sůl, pepř a případně i ocet. Necháme salát alespoň hodinu v chladnu odležet a pak ho posypeme nasekaným koprem a bazalkou. Podáváme.