Salát z těstovin s mořskými plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Kopr čerstvý
  • 50 g Bazalka
  • 300 g Mořské plody mix
  • 250 g Těstoviny Rigatoni
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Feferony
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 338.1 mg
  • Vláknina 7298.7 mg
  • Vitamín A 7298.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Necháme rozmrazit mořské plody.

  • 2

    Podle návodu na obalu v osolené vodě uvaříme těstoviny. Pak je scedíme a opláchneme studenou vodou. Necháme je na sítu okapat a vsypeme do misky, přidáme 2 lžíce oleje a 2 lžíce octa.

  • 3

    Oloupeme cibuli a česnek, nasekáme je nadrobno. Feferonku také nasekáme na malé kousky. Vroucí vodou spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Vydlabeme semínka a dužninu pokrájíme na drobné kousky.

  • 4

    Zbytek oleje vlijeme na pánev a rozehřejeme. Vhodíme na olej cibuli a česnek. Rozmrazené mořské plody přidáme do pánve. Přidáme sůl, šafrán a kari koření. Dusíme 6 minut, pak přilijeme víno a dusíme další 4 minuty. Odstraníme z plotny.

  • 5

    Počkáme, dokud plody nevychladnou, pak do nich vmícháme kostičky rajčat a těstoviny. Přidáme sůl, pepř a případně i ocet. Necháme salát alespoň hodinu v chladnu odležet a pak ho posypeme nasekaným koprem a bazalkou. Podáváme.

Komentáře k receptu