Zelený salát s ančovičkami a vejci

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Salát hlávkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Čekanka
  • 8 ks Ančovička - filety
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 637 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 248.2 mg
  • Draslík 696.9 mg
  • Vláknina 7272.8 mg
  • Vitamín A 7272.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupáme a nakrájíme na čtvrtky. Opraný hlávkový salát a čekanku rozdělíme na jednotlivé listy, podélně rozkrojíme cherry rajčata, nakládané kapary nahrubo posekáme, napříč rozpůlíme 8 ančoviček. Dále na hrubém struhadle nastrouháme sýr parmezán, nasekáme petrželovou nať a umeleme pepř.

  • 2

    Na servírovací talíře rozložíme střídavě vždy 4 salátové a 4 čekankové listy špičkou ven. Na dva protilehlé salátové listy položíme čtvrtky vejce, na druhé dva po půlce ančovičky, čekankové listy posypeme sekanými kapary. Do středu talířů položíme dvě půlky rajčátek a čtvrtku vejce se dvěma půlkami ančoviček, vše podle chuti osolíme a opepříme, zakapeme panenským olivovým olejem a citronovou šťávou.

  • 3

    Salát pak servírujeme posypaný strouhaným parmezánem a petrželovou natí.

Komentáře k receptu