Salát z krevet s omáčkou z papriky
Suroviny
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 200 ml Vývar z humrů
- 1 ks Šalotka
- 2 ks Paprika žlutá
- 12 ks Krevety tygří
- 3 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 14 g
- Sodík 626 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 37.6 mg
- Draslík 436 mg
- Vláknina 4092 mg
- Vitamín A 4092 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme bílé žebroví a semínka. Rozkrájíme je na drobné kostičky. Oloupeme stroužek česneku a šalotku a nasekáme nadrobno.
-
2
V kastrolu si rozehřejeme polovinu olivového oleje a vhodíme na něj šalotku, česnek a nakrájené papriky. Všechnu zeleninu podusíme a zalijeme ji humrovým vývarem. Přisypeme sůl, černý pepř a cayenský pepř. Přikryjeme kastrol pokličkou a dusíme zeleninu ještě 20 minut.
-
3
Opláchneme si fazolové lusky, odkrájíme z nich oba konce a také hřbetní vlákno, pokud je silnější a tužší. Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme ji k varu a vhodíme do ní fazolky. Vaříme je 10 minut, dokud nejsou měkké. Pak z nich scedíme vodu a na sítu je necháme okapat.
-
4
Připravíme si paprikovou omáčku. Podušené papriky vložíme do mixéru a rozmixujeme. Rozmixovanou paprikovou směs ještě prolisujeme přes síto. Osolíme ji a opepříme a přidáme balsamico ocet. Odložíme stranou a necháme vychladnout.
-
5
Krevety rozřízneme a odstraníme z nich střívko.
-
6
Na pánev si vlijeme zbylý olej. Oloupeme druhý stroužek česneku, vhodíme ho na pánev a orestujeme dozlatova. Pak ho vyndáme a vložíme na pánev půlky krevet, umístíme je krunýřem dolů a rychle orestujeme. Pak je obrátíme, ztlumíme plamen a dorestujeme je.
-
7
Paprikovou omáčkou vlijeme do mixéru a všleháme do ní smetanu.
-
8
Na talíře rozložíme krevety a fazolky a přelijeme je paprikovou omáčkou. Nakonec posypeme kapary a podáváme.