Studené plněné salámové misky
Suroviny
- 200 g Salám měkký
- 200 g Salát vlašský
- 80 g Sýr Ementál (Primátor)
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Hořčice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Rajčata
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Majonéza
- 1 polévková lžíce Bešamel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 34 g
- Sodík 825 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 388 mg
- Draslík 334.6 mg
- Vláknina 2830 mg
- Vitamín A 2830 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtyři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupáme a podélně nakrájíme na šestiny. Rajčata nakrájíme na kolečka.
-
2
Ze středně silného měkkého salámu i se slupkou nakrájíme kolečka o tloušťce 3 až 4 mm, která pokládáme na pánev s rozehřátým olejem. Kolečka se okamžitě vydují, prakticky vytvoří mističku. Každou takto vzniklou mističku ihned obrátíme a ještě trochu na druhé straně opečeme.
-
3
Opečené košíčky přendáme na mísu. Když vychladnou, odstraníme z nich slupku a naplníme je vlašským salátem, osolenými dílky vajec politými majonézou smíchanou s bešamelem a hořčicí, plátkem sýra, kolečky rajčat. Ozdobíme je nasekanou čerstvou pažitkou.