Studené plněné salámové misky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Salám měkký
  • 200 g Salát vlašský
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Bešamel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 825 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 388 mg
  • Draslík 334.6 mg
  • Vláknina 2830 mg
  • Vitamín A 2830 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupáme a podélně nakrájíme na šestiny. Rajčata nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Ze středně silného měkkého salámu i se slupkou nakrájíme kolečka o tloušťce 3 až 4 mm, která pokládáme na pánev s rozehřátým olejem. Kolečka se okamžitě vydují, prakticky vytvoří mističku. Každou takto vzniklou mističku ihned obrátíme a ještě trochu na druhé straně opečeme.

  • 3

    Opečené košíčky přendáme na mísu. Když vychladnou, odstraníme z nich slupku a naplníme je vlašským salátem, osolenými dílky vajec politými majonézou smíchanou s bešamelem a hořčicí, plátkem sýra, kolečky rajčat. Ozdobíme je nasekanou čerstvou pažitkou.

Komentáře k receptu