Medové kousky s čokoládovou polevou
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 250 g Máslo čerstvé
- 300 g Cukr moučkový
- 370 g Mouka Promix Uni
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 8 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 3 polévková lžíce Kakao
- 1.5 polévková lžíce Mouka karobová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 35 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 140.2 mg
- Draslík 50.9 mg
- Vláknina 1671.8 mg
- Vitamín A 1671.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto: do pěny vyšleháme žloutky s cukrem, mlékem a medem. Postupně vmícháváme máslo a mouku, nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Plech potřeme máslem, vysypeme Solamylem a vzniklou žloutkovou hmotu na něj rozetřeme. Cukrové těsto pečeme asi 40 minut v troubě, vyhřáté na 170°C, po upečení necháme placku vychladnout a rozkrájíme ji na kostky. Ty polijeme čokoládovou polevou, sypeme strouhaným kokosem a necháme v lednici zatuhnout.
-
2
Toto cukroví servírujeme studené, jako pohoštění.
-
3
Poleva: na mírném ohni, ve vodní lázni rozpustíme máslo, v něm rozmícháme cukr, kakao, karob a mléko.
-
4
Tekutou polevou poléváme nakrájené cukrové kostky.