Medové kousky s čokoládovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 300 g Cukr moučkový
  • 370 g Mouka Promix Uni
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 8 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 3 polévková lžíce Kakao
  • 1.5 polévková lžíce Mouka karobová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 140.2 mg
  • Draslík 50.9 mg
  • Vláknina 1671.8 mg
  • Vitamín A 1671.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto: do pěny vyšleháme žloutky s cukrem, mlékem a medem. Postupně vmícháváme máslo a mouku, nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Plech potřeme máslem, vysypeme Solamylem a vzniklou žloutkovou hmotu na něj rozetřeme. Cukrové těsto pečeme asi 40 minut v troubě, vyhřáté na 170°C, po upečení necháme placku vychladnout a rozkrájíme ji na kostky. Ty polijeme čokoládovou polevou, sypeme strouhaným kokosem a necháme v lednici zatuhnout.

  • 2

    Toto cukroví servírujeme studené, jako pohoštění.

  • 3

    Poleva: na mírném ohni, ve vodní lázni rozpustíme máslo, v něm rozmícháme cukr, kakao, karob a mléko.

  • 4

    Tekutou polevou poléváme nakrájené cukrové kostky.

Komentáře k receptu