Paštika z krůtích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 48 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 284.8 mg
- Draslík 239.7 mg
- Vláknina 1087.3 mg
- Vitamín A 1087.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra očistíme, omyjeme studenou vodou a ponoříme na 30 minut do mléka. Poté je opět opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Stružky česneku a cibuli oloupeme, česnek prolisujeme, cibuli nadrobno nakrájíme.
-
3
V pánvi rozehřejeme část másla a necháme na něm zesklovatět cibuli. Poté přidáme česnek a tymián, vše promícháme a krátce osmažíme.
-
4
Do pánve přisypeme nakrájená játra a opékáme je do doby, než přestanou být krvavá. Směs necháme vychladnout.
-
5
Vychladlá játra s cibulí a česnekem dáme do mixéru, přidáme zbylé máslo, vše rozmixujeme dohladka a dochutíme pepřem a solí.
-
6
Játrovou paštiku rozdělíme do uzavíratelných misek, na vrch dáme lžíci rozpuštěného másla a necháme vychladnout.