Paštika z krůtích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Játra krůtí
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Máslo jihočeské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 284.8 mg
  • Draslík 239.7 mg
  • Vláknina 1087.3 mg
  • Vitamín A 1087.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra očistíme, omyjeme studenou vodou a ponoříme na 30 minut do mléka. Poté je opět opláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Stružky česneku a cibuli oloupeme, česnek prolisujeme, cibuli nadrobno nakrájíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme část másla a necháme na něm zesklovatět cibuli. Poté přidáme česnek a tymián, vše promícháme a krátce osmažíme.

  • 4

    Do pánve přisypeme nakrájená játra a opékáme je do doby, než přestanou být krvavá. Směs necháme vychladnout.

  • 5

    Vychladlá játra s cibulí a česnekem dáme do mixéru, přidáme zbylé máslo, vše rozmixujeme dohladka a dochutíme pepřem a solí.

  • 6

    Játrovou paštiku rozdělíme do uzavíratelných misek, na vrch dáme lžíci rozpuštěného másla a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu