Jeřabinová vodka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 900 g Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • 2 l Vodka
  • 1 kg Jeřabiny čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plody jeřabin očistíme, opláchneme a necháme okapat. V misce je rozmačkáme a přeložíme do pěti litrové láhve. Jeřabiny zalijeme vodkou. Naplněnou lahev uzavřeme alobalem, nebo fólii a necháme jeden měsíc na parapetu. Nejlépe je, když láhev bude na světlém a slunečném místě.

  • 2

    Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme cukr a za občasného míchání na mírném ohni cukr rozpustíme. Hotový sirup necháme vychladit.

  • 3

    Po měsíci jeřabiny scedíme a smícháme s vychladlým cukrovým sirupem.

  • 4

    Hotovou jeřabinovou vodku nalijeme do připravených lahví, které zavíčkujeme a necháme vychladit. Poté naléváme a podáváme.

Komentáře k receptu