Jeřabinová vodka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plody jeřabin očistíme, opláchneme a necháme okapat. V misce je rozmačkáme a přeložíme do pěti litrové láhve. Jeřabiny zalijeme vodkou. Naplněnou lahev uzavřeme alobalem, nebo fólii a necháme jeden měsíc na parapetu. Nejlépe je, když láhev bude na světlém a slunečném místě.
-
2
Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme cukr a za občasného míchání na mírném ohni cukr rozpustíme. Hotový sirup necháme vychladit.
-
3
Po měsíci jeřabiny scedíme a smícháme s vychladlým cukrovým sirupem.
-
4
Hotovou jeřabinovou vodku nalijeme do připravených lahví, které zavíčkujeme a necháme vychladit. Poté naléváme a podáváme.