Moravský bramborový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 260 g
- Sodík 3362 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1544.1 mg
- Vláknina 31232.2 mg
- Vitamín A 31232.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 132.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Nakládané okurky necháme okapat a pak je nakrájíme na malé kousky. Mrkev a petržel oškrábeme, omyjeme a také nakrájíme na malé kousky.
-
2
Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Mrkev a petržel také uvaříme doměkka.
-
3
Měkké vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pak k nim přidáme uvařenou mrkev a petržel, okurky a cibuli, opepříme, osolíme, dochutíme octem a vše důkladně promícháme.