Chodský marcipán
Suroviny
- 400 g Mouka žitná bílá
- 280 g Cukr moučkový
- 0.5 g Amonium
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 0.5 kávová lžička Pomerančová kůra
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Karamel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 1 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 49.1 mg
- Draslík 17.6 mg
- Vláknina 4118.4 mg
- Vitamín A 4118.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce si utřeme vejce s práškovým cukrem a medem do pěny, přidáme 1 lžíci karamelu, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, po 1/2 lžičce velmi jemně nastrouhané pomerančové a citrónové kůry a 1/2g amonia. Vše důkladně promícháme, postupně zapracujeme žitnou mouku a velmi důkladně těsto uhněteme.
-
2
Vypracované těsto musí být tuhé, hladké a vláčné.
-
3
Těsto na vále vyválíme na tenký plát, poté z něj vykrajujeme potřebné tvary.