Rajčatovo-melounový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Med včelí
  • 400 g Sýr kozí
  • 70 g Kruton
  • 40 ml Olej olivový
  • 40 ml Ocet vinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Meloun vodní
  • 6 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 32.1 mg
  • Draslík 543.3 mg
  • Vláknina 4627.9 mg
  • Vitamín A 4627.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata oloupeme, odstraníme jim stopku a nakrájíme je na plátky. Meloun rozkrojíme a zbavíme ho pecek. Kůru odřízneme a dužinu pokrájíme na větší kusy. Sýr nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Cibuli pokrájíme na drobno a smícháme s ostatními již pokrajenými surovinami. Stranou si v misce smícháme suroviny na dressing. Med, ocet a olej vidličkou rozšleháme. Následně dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti a ihned s ním zalijeme salát. Přidáme krutóny, vše pořádně zamícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu