Oříškové rohlíčky pro celiatiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 g Ořechy vlašské
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 400 g Mouka bezlepková
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Xantanová guma
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1167 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 126.7 mg
  • Draslík 278.7 mg
  • Vláknina 7308 mg
  • Vitamín A 7308 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto: Máslo rozmícháme se smetanou, xantanovou gumou a moukou do hladkého těsta. Z těsta vytvoříme šest bochánků, které necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici. Potom bochánky rozválíme na kola, která rozdělíme na 8 dílků. Na špičaté kraje dílků rozdělíme oříškovou náplň a dílky svineme do tvaru rohlíčků. Rohlíčky rozložíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem, pečivo potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Ihned po upečení - ještě horké rohlíčky posypeme vanilkovým cukrem. Potom necháme pečivo vychladnout a servírujeme jako pohoštění návštěvám.

  • 2

    Náplň:Ořechy nameleme, potom je smícháme s cukrem, spaříme vařícím mlékem a dobře promícháme.

Komentáře k receptu