Anýzové podkovy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 125 g
- Tuky 9 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 188.5 mg
- Draslík 140.2 mg
- Vláknina 7138.8 mg
- Vitamín A 7138.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodní lázni ušleháme vejce, vodu, cukr, citronovou šťávu a kůru do pěny. Ochutíme anýzem a postupně vmícháme mouku. Vypracované těsto necháme hodinu uležet a potom vyválíme na silný plát. Z něj tvořítkem vykrajujeme proužky, které zahneme do tvaru podkovy a rozložíme na máslem vymazaný plech. Necháme 12 hodin uležet a potom upečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.