Hříbky naložené v soli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 37 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 0 g
- Sodík 9700 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 748.7 mg
- Vláknina 2000 mg
- Vitamín A 2000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé a tvrdší hříbky očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Vložíme do mísy, posypeme části soli, promícháme a necháme chvíli odstát.
-
2
Poté houby rozdělíme a namačkáme do čistých skleniček, povrch zasypeme zbytkem soli, zavíčkujeme a uchováme na temném, suchém a chladném místě.