Hřiby sterilované v rajčatovém protlaku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Hříbky čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 66 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 747.2 mg
  • Vláknina 2043.8 mg
  • Vitamín A 2043.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší hřiby očistíme, důkladně omyjeme a povaříme. Do kastrolu nalijeme olej, vložíme houby, ochutíme solí a krátce podusíme. Poté přidáme rajčatový protlak rozředěný vodou, bobkový list, cukr a znovu provaříme.

  • 2

    Směs rozdělíme do čistých sklenic a ihned zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut od bodu varu.

  • 3

    Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu