Sterilované smažené houby

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 kávová lžička Tuk
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Houby čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 85.3 mg
  • Draslík 812.1 mg
  • Vláknina 10360.6 mg
  • Vitamín A 10360.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme, důkladně omyjeme, pokrájíme na plátky a osolíme. Poté je postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.

  • 2

    V pánvi rozpálíme tuk a houby na něm osmažíme.

  • 3

    Horké rozdělíme ihned do čistých sklenic a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut od bodu varu.

  • 4

    Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu