Kvašený zeleninový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 92 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 96 g
- Sodík 2651 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 350.6 mg
- Vláknina 8462 mg
- Vitamín A 8462 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny druhy zeleniny očistíme, důkladně omyjeme a nastrouháme na nudličky. Přidáme cukr, sůl a kmín, dobře promícháme.
-
2
Kopr omyjeme a rozložíme na dno sklenic, poté rozdělíme a namačkáme zeleninovou směs, povrch zatížíme.
-
3
Odložíme a na teplém místě necháme kvasit. Po vykvašení uchováme v chladné a temné místnosti.