Kvašený zeleninový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Celer bulvový
  • 250 g Cibule
  • 250 g Kedlubna
  • 250 g Mrkev kořen
  • 40 g Sůl
  • 250 g Paprika zelená
  • 40 g Cukr krystal
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 92 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 2651 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 350.6 mg
  • Vláknina 8462 mg
  • Vitamín A 8462 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny druhy zeleniny očistíme, důkladně omyjeme a nastrouháme na nudličky. Přidáme cukr, sůl a kmín, dobře promícháme.

  • 2

    Kopr omyjeme a rozložíme na dno sklenic, poté rozdělíme a namačkáme zeleninovou směs, povrch zatížíme.

  • 3

    Odložíme a na teplém místě necháme kvasit. Po vykvašení uchováme v chladné a temné místnosti.

Komentáře k receptu