Italský salát s fazolovými lusky, rajčaty a olivami
Suroviny
- 500 g Fazolové lusky zelené
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 3 ks Rajčata
- 8 ks Olivy černé
- 6 ks Šalotka
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 30 g
- Sodík 2552 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1338.5 mg
- Vláknina 26846.2 mg
- Vitamín A 26846.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelené fazolové lusky zbavíme špiček, překrojíme a ve vodě je uvaříme doměkka. Uvařené lusky vyjmeme drátěnou naběračkou, v cedníku propláchneme studenou vodou a vložíme do salátové mísy. Vodu z fazolek uvedeme znovu do varu a ponoříme do ní na 1 minutu velká rajčata, která oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme k fazolovým luskům do salátové mísy. Do mísy dále přidáme černé vypeckované a na půlky překrojené černé olivy a nadrobno nakrájenou šalotku.
-
2
Dále připravíme nálev. Prolisujeme stroužek česneku, umeleme pepř a najemno posekáme čerstvou pažitku, petržel, tymián a rozmarýn. V misce dobře metličkou prošleháme olivový olej s citrónovou šťávou a s česnekem, přidáme nasekanou pažitku, petržel, tymián a rozmarýn.
-
3
Hotový nálev nalijeme na salát, podle chuti opepříme, vše spolu dobře promícháme a rozdělíme na malé servírovací misky.