Hlávkové zelí nakládané s cibulí a červenou řepou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 400 g Cukr krystal
  • 250 ml Voda pitná
  • 8 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 kg Cibule
  • 3 kg Zelí hlávkové bílé
  • 1 kg Červená řepa
  • 1 balení Petol
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 490.9 mg
  • Vláknina 12000 mg
  • Vitamín A 12000 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu očistíme, nastrouháme na širší nudličky a uvaříme ve vodě. Zelí na cibuli pokrájíme na tenké nudličky, přidáme k řepě a promícháme. Ke směsi přilijeme ocet, přisypeme cukr, petol a důkladně promícháme. Odložíme a necháme stát 24 hodin.

  • 2

    Následující den vše rozdělíme do sklenic, zalijeme zbylou šťávou, zavíčkujeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu