Hlávkové zelí nakládané s cibulí a červenou řepou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 0 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 490.9 mg
- Vláknina 12000 mg
- Vitamín A 12000 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu očistíme, nastrouháme na širší nudličky a uvaříme ve vodě. Zelí na cibuli pokrájíme na tenké nudličky, přidáme k řepě a promícháme. Ke směsi přilijeme ocet, přisypeme cukr, petol a důkladně promícháme. Odložíme a necháme stát 24 hodin.
-
2
Následující den vše rozdělíme do sklenic, zalijeme zbylou šťávou, zavíčkujeme a uchováme v temné a studené místnosti.