Rajčatový salát s bazalkou a parmezánem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Rajčata
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 63 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 321.3 mg
  • Vláknina 3563.5 mg
  • Vitamín A 3563.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nasekáme čerstvou bazalku, prolisujeme stroužek česneku, nastrouháme sýr parmezán a umeleme pepř. Rajčata ponoříme na 1 minutu do vroucí vody, zchladíme je, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Plátky rajčat rozložíme na velkou servírovací mísu tak, aby se překrývaly a posypeme je nasekanou bazalkou.

  • 3

    Dále připravíme zálivku. V misce dobře metličkou prošleháme olivový olej s bílým vinným octem a s prolisovaným česnekem, zálivkou pak pokapeme plátky rajčat na míse.

  • 4

    Před podáváním salát posypeme nastrouhaným parmezánem a podle chuti opepříme.

Komentáře k receptu