Rajčatový salát s bazalkou a parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 63 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 3 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 321.3 mg
- Vláknina 3563.5 mg
- Vitamín A 3563.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jemně nasekáme čerstvou bazalku, prolisujeme stroužek česneku, nastrouháme sýr parmezán a umeleme pepř. Rajčata ponoříme na 1 minutu do vroucí vody, zchladíme je, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Plátky rajčat rozložíme na velkou servírovací mísu tak, aby se překrývaly a posypeme je nasekanou bazalkou.
-
3
Dále připravíme zálivku. V misce dobře metličkou prošleháme olivový olej s bílým vinným octem a s prolisovaným česnekem, zálivkou pak pokapeme plátky rajčat na míse.
-
4
Před podáváním salát posypeme nastrouhaným parmezánem a podle chuti opepříme.