Drobenkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Meruňky
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 180 g Mouka pšeničná hrubá
  • 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 230 g Cukr krystal
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 dl Mléko - podmáslí
  • 1.5 dl Olej slunečnicový
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 867 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 101.8 mg
  • Draslík 391.5 mg
  • Vláknina 7640.7 mg
  • Vitamín A 7640.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 12.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé omyté a osušené meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a dáme do mísy.

  • 2

    Připravíme si drobenku, do misky dáme hrubou mouku, cukr a polotuhé rozkrájené máslo. Pomocí prstu smícháme máslo s moukou a cukrem, až se spojí na drobenku.

  • 3

    Do větší mísy nasypeme 180 g hrubé mouky, 175 g hladké mouky, 230 g krystalového cukru, 1.5 dl podmáslí, 0.5 sáčku prášku do pečiva, 2 vejce a 1.5 dl oleje. Směs dobře promícháme. Plech vytřeme olejem, vysypeme strouhankou a nalijeme připravené těsto. Po celém povrchu poklademe ozdobně poloviny meruněk, koláč posypeme drobenkou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 25 minut. Vychladlý upečený koláč nakrájíme na čtverce a servírujeme.

Komentáře k receptu